Ez igen! A Miskolci Egyetem új szakjainak köszönhetően már űrmérnökké is válhatunk

Megosztás

Néhány hiánypótló szakkal jelentősen bővül a Miskolci Egyetem oktatási kínálata. Az űrmérnök egyértelműen viszi a prímet, ráadásul mesterszak.

Az újdonságok január végéig jelennek meg a 2024-es Általános Felsőoktatási Felvételi tájékoztató kiegészítésében, így a szeptemberben induló képzésekre február 15-éig lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon.

A Miskolci Egyetem kínálta képzések évről évre több diákot vonzanak – írja honlapján a felsőoktatási intézmény, amelyet a Minap.hu szemlézett. A hallgatói létszám növekedésében szerepet játszik, hogy az egyetem sikeresen akkreditált számos új képzést, amelyek közül többet először a 2024-es általános felsőoktatási felvételi eljárásban hirdet meg.

Ilyeneket például:

•    A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon osztatlan tanári képzésben indul a fizikatanár és matematikatanár szak, amelyek több szakpárosításban is elérhetőek.

•    Alapképzésben először idén indul közösségszervezés nappali munkarendben.

•    A Gépészmérnöki és Informatikai Kar logisztikai mérnöki, gépészmérnöki, mérnökinformatikus képzéseit angol nyelven is elindítja, nappali munkarendben.

•    Kortárs könnyűzene alapképzését szeptembertől indítja a Bartók Béla Zeneművészeti Kar basszusgitár, billentyűs hangszerek, ének, gitár, harsona, szaxofon, trombita és ütőhangszerek szakirányokon.

Új irányok a mesterképzési palettán:

•    Az Anyag- és Vegyészmérnöki Karon az űrmérnöki mesterképzés indul, amelynek az űrtechnológiához, űrkutatáshoz kapcsolódó, elsősorban mérnöki jellegű tervezési, fejlesztési, gyártási és üzemeltetési feladatokra készít fel.

•    Új képzés az Egészségtudományi Karon meghirdetett egészségügyi mérnök mesterképzés.

•    A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar angol nyelvű nemzetközi tanulmányok és régészeti mesterképzést indít, de felvette a palettára a 2 és 3 féléves fizikatanár és matematikatanár mesterképzéseket is.

•    A Bartók Béla Zeneművészeti Kar két szakon is indít új mesterképzéseket: Klasszikus hangszerművész trombita és fuvola szakirányon, valamint régi-zene hangszerművész blockflöte szakirányban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek